søndag, mars 18, 2012

På nytt sted!

Vi har nå forflyttet oss til et nytt sted, og strengt tatt vært her en liten stund. Vi ankom litt småslitne og kvalme (mye svinger på bygda, ellers veldig bra veier) på fredag ettermiddag/kveld. Apropos reise så har de veldig kule busser her.



Ingen ante noenting om stedet vi skulle på og var veldig spente og kanskje litt bekymra om hva som venter oss. Bekymret viste det seg at vi ikke trengte å være. Her er de (nesten) bare snille og gode med oss. 

Noen er overlykkelige over endelig å ha fått litteranne kjøtt, det er frivillig morgenchanting (så dit er det få som går), de to siste morgenene har vi ikke hatt noe aktivitet før frokost så vi har fått sove helt til kl. 07!

Treninga her er veldig variert. Vi har trent litt fra forskjellige kampkunster, men mest Soobyokchigi, og noen øvelser fra Taekyon, taekwondo (sittende, faktisk) og noe som begynner på K. I går hadde vi også en ganske hard økt hvor vi skulle gå på en ganske spesiell måte opp en veldig lang bakke opp til et platå. Dessverre synes det ikke hvor bratt det er på bildet.
  

Når vi endelig var oppe så fikk vi utdelt en stokk og jeg var nok ikke den eneste som tenkte, "jeej! stokketrening". Men dengang ei. Her vi skulle stå godt og bøyd i knea (se bildet), fem minutter på ene sida og tre minutter på den andre. Det rista godt i knea kan man si! Heldigvis var det fin utstikt, og når man greide å fokusere på pust så gikk det litt greiere.

Av andre ting vi gjorde i går så hadde vi en liten sightseeingrunde på tempelområdet hvor munken her trommet for oss, hadde en slags bønn/chant sammen med oss og deretter gikk vi rundt for å se på de forskjellige husene. Av det mest spesielle må ha vært den lille paviljongen/huset hvor de har en kiste man kan legge seg inni med lokk som man kan legge på for å øve seg på å dø.
Ellers er området her skikkelig, skikkelig fint! Dessverre har det vært ganske grått og litt regn mens vi har vært her, men håper det blir bedre i morgen så jeg kan få tatt noen bilder av stedet i sollys også.
Når vi kommer tilbake fra turen på fjellet så fikk vi også nudler og vi satt og koste oss med de på terassen (eller hva vi enn skal kalle det) foran rommet vårt. Dagen ble avsluttet med litt chanting, tedrikking og 10 veldig fancy og lange bukk. Også massasje, da. Hurra for massasjedeal med Atle!

Avslutter med et bilde av alle sammen med den fantastiske munken som er her. Han smiler og ler og kommer med festlige kommentarer. Han er også veldig interessert i å forklare og fortelle. 
I morgen reiser vi videre til en folkelandsby som ligger innenfor en festning og hvor de har leirhytter med stråtak, men det ha blitt såpass modernisert at det har strøm osv. Der skal vi rett og slett bare slappe av et snaut døgn før vi reiser videre til siste sted vi skal trene før det er tid for trommeskole og ikke minst Seoul!

Nå har klokka blitt 1200 her og det er snart tid for lunch!

Ingen kommentarer: