tirsdag, desember 08, 2009

Julekaker, julekaker!

Vel. Da kan man vel si at man har kommet igang med dette oppskriftprosjektet.
Det er alltid greit å begynne enkelt så torsdag forrige uke satte jeg en kjekk liten grunndeig bestående av

750g smør/margarin
1 kg hvetemel
330g melis

Nå var det riktignok ikke meninga at den skulle stå kjølig fra torsdag til mandag, egentlig skal den bare stå et par timers tid, men når man er travel så kan jo det skje. For de som lurer, ja, kakedeig har veldig god holdbarhet.

Men ja. Jeg begynte med å blande i fire egg, ikke at man egentlig ikke trenger det på alle kaketypene jeg lagde, men jeg synes ihvertfal det gjorde deigen ufattelig mye bedre å jobbe med.

Så. Ja. Der har vi basisen. Hva gjør man så?
Jo, man varierer.

Da kan man f.eks lage:
Sjakkruter












Fylte hjerter med enten bringebærsyltetøy eller vaniljekrem
     


Sukkerhjerter eller hjerter med syltetøypynt
















Og denne herligheten steker man på ca 180 grader i ti minutters tid. Se litt an hvordan de ser ut.

For flere ideer kan man se på tine.no, der jeg stjal oppskriften på. Forresten så ljuger de veldig når de sier denne oppskriften er rask. Når man har så stor deig tar det sin tid å kjevle og bake ut alt.
Andre tips og triks til denne oppskriften er at du nok må regne med å bruke en hel del mel når du baker ut, rett og slett fordi det er så mye smør at den veldig lett setter seg fast i benken når den blir litt for varm. For å hjelpe litt på dette kan man også sette den delen av deigen man ikke bruker i kjøleskapet. Akkurat som når man baker pepperkaker. Det skal også sies om sjakkrutene at de så litt penere ut når de var stekt. ;)

Juhu!

Ingen kommentarer: