fredag, desember 25, 2009

Ikke akkurat julemat

Det er pr nå kanskje ikke så mye mat jeg kan lage, men en av de tingene jeg (og Joakim forsåvidt) har blitt gode på er vårruller. Hjemmelagde som sådan. Og i disse juletider kan man risikere å bli lei av kjøttmat i større mengder og da kan det være fint å variere med noe annet, asiatisk f.eks. Så her er vår oppskrift på vårruller




Du trenger følgende for at to personer blir altfor mette og har mat dagen etter.
Fyll:
ca 400g kyllingkjøttdeig
ca 1 boks wokmix (jepp, hermetikkboks)
Krydder (vi bruker salt, pepper, chili, sweet chilisaus, litt sursøtsaus, hvitløk og bittelitt smaksforsterker (MSG som du får i innvandrerbutikker). Her gjelder det bare å smake seg til sånn som man liker det. Husk at foreldre gjerne er litt mer sarte enn oss)

Ellers:
Eggnudler
Rispapir
1 egg
Matolje å fritere i (matoljen fra First Price fungerer best synes vi)
Ris til så mange som vil ha (og bruk ordentlig ris, hurtigris smaker ikke noe godt)

Slik gjør du det:
Stek kyllingkjøttdeigen, når det er stekt så tilsetter du wokmixen. Når alt er varmt og fint så krydrer du til det synes det smaker godt. Dette er ren smak og behag.
Mens fyllet stekes så koker du også eggnudler.

Tata, der har du fyllet klart. Neste steg er fritering og riskoking som er det som tar mest tid.
1. Ta litt olje i en kjele, oljen er varm når det bobler ganske godt rundt en tresleiv el.l
2. Gjør klar vårrullene, er man to eller har liten kjele gjøres dette gjerne parallellt med stekinga. Vårrullene lager du på denne måten:
Ta ett (eller to avhengig av tykkelsen på papiret) rispapir under litt rennende vann og få dem myke. Så legger du det ned på en tallerken, tar på eggnudler og fyll før du bretter det sammen og pensler med egg (som lim).














Akkurat hvor lenge det skal fritere er jo litt spennende, men til det begynner å bli gyllent og er sprøtt. Også må du huske å snu de så de blir stekt på begge sider (husk å bruke treredskap ;). Når de er ferdige så legger du dem over på litt kjøkkenpapir for å få av det værste av fettet, vi er jo mest interessert i å spise mat, ikke olje.













Så etter en liten stund har du vårruller nok til at mange kan spise og du kan høste cred og alt som er.














Føler du for, har litt tid til overs, har et par mislykka hvor papiret røk på el.l. kan du ta litt vann på litt rispapir, rive det i biter, ta på bittelitt egg, fritere også har du litt snacks ved siden av. Men det krever gjerne litt saus, smaker kjipt aleine.

Så når du da er ferdig med fritering er garantert risen din ferdig og du serverer vårullene med ris (da'a), sursøtsaus og sweet chilisaus om noen liker det :)

Riktig lykke til ^^

Ingen kommentarer: